De transitie naar nieuwe brandstoffen leeft bij iedereen. De media staan vol met berichten over elektrisch rijden. Dieselauto’s die uit de steden worden geweerd, het rijden op waterstof, varen op LNG en vliegen op biobrandstof. Mobiliteit is voor iedereen een belangrijk onderwerp en de veranderingen richting alternatieve brandstoffen wordt natuurlijk door iedereen gevolgd. Het aanbieden van nieuwe brandstoffen vraagt echter wel een vernieuwde blik op de veiligheid op een station. Nieuwe, scherpe, veiligheidseisen worden geëist wanneer alternatieve brandstoffen op het toneel verschijnt.

Zo vraagt bijvoorbeeld het proces van LNG voor vrachtwagens een andere aanpak. De ‘’tankende klant’’ moet een instructie hebben gehad hoe er om moet worden gegaan met het ‘’tanken’’ en hij weet wat hij moet doen ten tijde van incidenten. Daarnaast moet de tankinstallatie goed in beeld worden gebracht door camerabewaking en dient deze ruimte alleen door geautoriseerd personeel toegankelijk te zijn. Goede camerabewaking en toegangscontrole is dus een ‘must-have’ op elke locatie die deze brandstoffen aanbiedt.

Watch-it zorgt ervoor dat je alle technische alarmen beheert die op een LNG station verplicht aanwezig moeten zijn. Dit creëert direct inzicht door beelden te koppelen aan een technische alarm. Bijkomend voordeel is dat de klant door middel van kentekenherkenning kan worden herkend. Met de Ease2Pay app en BigBrother registratie automatiseer je de veiligheidsprocessen en weet je dat de chauffeur de instructie heeft gehad, dit komt door dubbele bevestiging van de kentekenherkenning en gebruik van de eigen mobiele telefoon. De Watch-it zorgt ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden in één geïntegreerd, makkelijk beheersbaar, systeem.

Lees ook

Automatisch je brandstofprijs optimaliseren

Lees blog