Design is een hoge prioriteit geworden voor succesvolle bedrijven. Ik heb het niet over hoe iets eruit ziet, maar meer over hoe we interacties kunnen opzetten. Of dat nu een stukje software is of een systeem. Kijken naar sterk presterende bedrijven kan getuige zijn van een sterke design-leadstrategie. Denk aan Apple, Nike, Coca-Cola etc. Voor BigBrother heeft design echter twee kanten; essentieel is de interactie met onze systemen, maar cruciaal is de beveiliging die in dat ontwerp is verweven.

Security by design is niet zomaar een sjiek woord.. Het raakt de kern van ons bestaan. ​​Een manier van denken die we de afgelopen 26 jaar hebben gevolgd, sinds we zijn begonnen met het ontwikkelen van onze eigen beveiligings- en cctv-platforms. GDPR heeft iedereen bewuster gemaakt van de risico’s van gegevensverlies en de mogelijke gevolgen, maar een geschikt ontwerp is in de eerste plaats bedoeld om gegevensverlies te voorkomen en leidt gebruikers naar de juiste acties zonder dat de gegevensbeveiliging in gevaar komt.

Waar het ontwerp van de gebruikerservaring bijna een psychologische kijk heeft, heeft het technische ontwerp en de architectuur van een product een logische benadering, gecreëerd door ingenieurs om prestaties, functionaliteit, schaalbaarheid en veiligheid te garanderen. Een eenvoudig voorbeeld is te vinden bij Watch-it. Het zijn on-site CCTV-servers, niet Cloud gebaseerd. Dit garandeert in de eerste plaats de prestaties op locatie, maar in een echt doemscenario van een doorbraak wordt slechts één locatie aangetast. Niet duizenden in heel Europa.

Als ik aan de beveiliging van beveiligingsproducten denk, moet ik denken aan de problemen die sommige – voornamelijk Chinese – fabrikanten van CCTV-platforms de afgelopen jaren hebben gehad. Servers en camera’s voor het maken van een eigen netwerk en route naar de fabrikant. Goed vanuit een ondersteuningsperspectief, slecht vanuit een beveiligingsperspectief. Hoe meer we overdragen, hoe meer we het netwerk belasten en hoe meer kans we zouden creëren op onderschepping of gegevensverlies. Onze systemen werken ook zonder externe verbinding.

Gebruikers geven echter de voorkeur aan functionaliteit op alle niveaus. Op locatie, onderweg en op het hoofdkantoor. Door elk onderdeel van de platformen zelf te ontwikkelen, zijn we in staat om de data te controleren, maar ook om de gewenste mogelijkheden te creëren. Een onlangs gelanceerde BigBrother-innovatie – SecureVideo – doet precies dit. Gebruikers kunnen hun camerabeelden, live en opgenomen, bekijken in de mobiele applicatie van Watch-it. Maar het maken van schermafbeeldingen of downloads kan worden beperkt, in plaats daarvan bieden we gebruikers de mogelijkheid om een ​​unieke link te maken – de SecureVideo-link – om hun beeldmateriaal met andere gebruikers en collega’s te delen. Geen screenshots en video’s meer in WhatsApp-groepen met alle risico’s verbonden.

Deel dit artikel op

Lees ook

Automatisch je brandstofprijs optimaliseren

Lees blog